Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Op weg naar een dementievriendelijk Gennep: wat kan ík doen?

Op dit moment telt gemeente Gennep ongeveer 300 inwoners die lijden aan dementie. Dat aantal groeit in de toekomst naar wel 700. Een grote groep, waarvan 10% al op relatief jonge leeftijd dementeert. Wat betekent dat voor de mensen die dit overkomt en hun omgeving? En wat zijn de gevolgen voor de Gennepse samenleving? Weet u bijvoorbeeld als ondernemer, winkelier of verenigingslid wat u moet doen als u iemand treft, die het allemaal niet meer zo goed weet?

Informatiebijeenkomst

Om hier achter te komen, organiseert gemeente Gennep samen met Pantein en de Vereniging Samen dementievriendelijk een informatiebijeenkomst op maandag 8 april 2019. De bijeenkomst vindt plaats in Pica Mare, Picardie 36 in Gennep en duurt van 14.00 tot 17.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis.

Programma

Het programma begint met twee inleidingen. Mevrouw Driek de Wit van de Vereniging Samen dementievriendelijk verzorgt de eerste lezing. Zij is ook dagvoorzitter. Zij vertelt over het fenomeen dementie, wat er landelijk aan gedaan wordt en wat nodig is om als gemeente dementievriendelijk te worden.
Thuiszorgmedewerkers Inge Pouwels en Margot Nagels tekenen voor de tweede lezing. Zij gaan in op de praktijk in Gennep.

Vervolgens kunnen de deelnemers aan zes carrouseltafels informatie ophalen en aan de hand van vragen en stellingen met elkaar in gesprek gaan over de verschillende kanten van dementie. Het gaat om de volgende tafels:

  • Team Toegang gemeente Gennep
  • Ouderenverpleegkundigen
  • Dorpsondersteuners van Ven-Zelderheide, Ottersum en Gennep-West
  • Alzheimer Nederland
  • Thuiszorg
  • Samen dementie vriendelijk

Help mee om gemeente Gennep dementievriendelijk te maken en meld u aan voor de bijeenkomst. Dat kan via onderstaand aanmeldformulier, per mail naar griffie@gennep,nl, telefonisch via 0485-494141 of aan de balie van het gemeentekantoor.

Graag tot ziens op 8 april!

Aanmelden