Ondersteuning bij het vinden van een baan

De gemeente Gennep biedt aan alle inwoners met een bijstandsuitkering ondersteuning aan om werk te vinden. Lukt het u niet om werk te vinden, dan vraagt de gemeente u om op een andere manier deel te nemen aan de samenleving. Dit kan door het opdoen van werkervaring, door vrijwilligerswerk of door het verrichten van een tegenprestatie. In de gemeente Gennep is het hebben van een bijstandsuitkering niet vrijblijvend. De gemeente verwacht van u dat u voor de bijstandsuitkering iets terugdoet.

INTOS

De ondersteuning wordt uitgevoerd door INTOS in Heijen. Ooit begonnen als sociale werkplaats, is INTOS inmiddels uitgegroeid een brede organisatie die  alle inwoners die nog geen werk kunnen vinden ondersteunt. INTOS heeft daarvoor relaties aangeknoopt met meer dan 30 werkgevers en ondernemers in de regio. Meer informatie over INTOS vindt u onder: www.intos-gennep.nl.

VrijwilligersGennep.nl

Wilt u zelf al stappen ondernemen om actiever aan de samenleving te gaan deelnemen? Kijk dan eens rond op de website www.vrijwilligersgennep.nl. Hier staan inmiddels zo’n 80 vrijwilligersplekken geregistreerd, waar uw hulp meer dan welkom is.