Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuws

Wilt u als ondernemer op de hoogte blijven van alle actuele informatie over ondernemen in gemeente Gennep? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief die u vervolgens per e-mail ontvangt. Onderaan elke nieuwsbrief staat een link waarmee u uw inschrijving kunt wijzigen.

 • Vmbo-ers maken kennis met bedrijfsleven in de gemeente Gennep

  Op werkbezoek bij een makelaar, kok of hypotheekadviseur? Of liever bij een mondhygiënist, monteur of bakker? In de week van 31 mei tot en met 4 juni maakten bijna 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege kennis met het lokale bedrijfsleven.

 • Doe mee met Visit Gennep!

  Visitgennep.nl is de digitale verwelkoming van bezoekers en inwoners aan onze gemeente. Bent u als ondernemer nog niet zichtbaar op visitgennep.nl? Meld uw bedrijf ook aan! In principe is een vermelding gratis, maar er zijn wel een paar voorwaarden. Welke dat zijn, leggen we graag aan u uit. Stuur daarvoor een mail naar info@visitgennep.nl of bel de gemeente op (0485) 49 41 41 en vraag naar Marijon van der Mooren.

 • Keurmerk Veilig Buitengebied

  In 2019 behaalde Heijen al het keurmerk Veilig Buitengebied. De publiek-private samenwerking tussen (agrarische) ondernemers, gemeente, politie en andere overheidsinstanties om het buitengebied van Heijen veiliger te maken, bleek succesvol. Daarom werd deze aanpak uitgebreid naar Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide. Op 27 mei 2021 ontvingen deze samenwerkingsverbanden het keurmerk Veilig Buitengebied van testinstituut Kiwa. 

 • Ondersteuning Heroriëntatie Zelfstandig Ondernemer

  De aanhoudende coronacrisis daagt veel ondernemers uit om na te denken over hun toekomst. Bijvoorbeeld over het voortzetten van hun onderneming, een her- of doorstart of over omscholing. De gemeente ondersteunt ondernemers bij dit soort vragen met de Ondersteuning Heroriëntatie Zelfstandig Ondernemer.

 • Volop ontwikkelingen in het stadscentrum

  Het centrum van Gennep is volop in ontwikkeling. Op de terrassen wordt weer geborreld, er hangen prachtige ooievaars boven de Zandstraat en bij steeds meer leegstaande panden zien we dat er gewerkt wordt. Ontwikkelingen waar velen zich voor inzetten en die ervoor zorgen dat Gennep steeds meer bruist!

 • Ontmoet werknemers van de toekomst bij On Stage

  Bent u nieuwsgierig naar uw medewerkers van de toekomst? Doe dan mee met de 4e editie van On Stage. On Stage is een loopbaanoriëntatieproject waarbij zo’n 800 vmbo-leerlingen van het Elzendaalcollege, Metameer en het Merletcollege kennismaken met het lokale bedrijfsleven. Gemeente Gennep is ambassadeur van On Stage.

 • Maak kennis met Noël Jilissen: Bedrijvencontactfunctionaris en Beleidsmedewerker Economische Zaken

  Noël Jilissen is sinds september 2021 Bedrijvencontactfunctionaris en Beleidsmedewerker Economische Zaken voor gemeente Gennep. We stellen hem graag aan u voor.

 • Schoon en veilig ondernemen met het KVO

  Dankzij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) kunnen we criminaliteit en overlast op bedrijventerreinen, in het buitengebied en in het kernwinkelgebied terugdringen. Het KVO zorgt dat ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere relevante partijen structureel samenwerken aan veiligheid. Daardoor daalt het aantal diefstallen, inbraken en vernielingen. Ook voelen ondernemers en bezoekers zich veiliger.

 • Goed resultaat MKB-vriendelijkste gemeente

  Iedere twee jaar voert MKB Nederland het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland uit. Daarmee geeft MKB Nederland de gemeenten breed inzicht in de mening van ‘hun’ ondernemers en stimuleert ze de gemeenten om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.

 • Centrumondernemers stemmen voor BIZ

  Vorig jaar namen enkele centrumondernemers uit het kernwinkelgebied het initiatief om een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. In september en oktober konden alle centrumondernemers stemmen voor of tegen de komst van een BIZ in het centrum van Gennep tijdens een draagvlakmeting. Op maandag 11 oktober controleerde de notaris de procedure en de stemformulieren. De uitkomst bleek positief: de procedure is goed verlopen en er is ruim voldoende draagvlak. De BIZ gaat er dus komen met ingang van 1 januari 2022.

 • Dag van de Ondernemer

  Vrijdag 19 november was de Dag van de Ondernemer. Met een filmpje zetten we onze ondernemers in het zonnetje. Gemeente Gennep is trots op de veelzijdigheid aan bedrijven in onze gemeente, van de kernen tot de bedrijventerreinen en het buitengebied. We hebben grote waardering voor het doorzettingsvermogen dat onze ondernemers de afgelopen periode hebben getoond.

 • Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerreinen

  Gemeente Gennep werkt momenteel samen met ondernemers en vastgoedeigenaren aan een Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerreinen. Dit plan gaat bijvoorbeeld over de bestrating, bewegwijzering, het groen en over de uitstraling van de kavels en gebouwen op de bedrijventerreinen.

 • Ontbijtsessies: elkaar versterken rondom uitdagingen op de arbeidsmarkt

  Als Gennepse gemeenschap zijn we trots om te zien hoe de verschillende organisaties en ondernemers die in onze gemeente actief zijn, blijven groeien en onze gemeente laten bloeien. Om dit te ondersteunen, doen we onze best om een aantrekkelijke vestigingsplek te zijn en te blijven voor ondernemers en inwoners. Een hechte samenwerking met werkgevers en het onderwijs is daarvoor erg belangrijk.

 • Corona en ondernemen: wat kunt u doen?

  Corona maakt ondernemen helaas nog steeds moeilijk. Om u te helpen in deze tijd, zetten we in dit artikel een aantal hulpmiddelen voor u op een rij. Zo kunt u misschien de TONK aanvragen, een nieuwe regeling voor financiële steun. VNO-NCW en MKB-Nederland ontwikkelden daarnaast een Corona Calculator en MKB-Limburg zette een nieuw ondernemersplatform op, om toch met elkaar in contact te blijven in deze tijd. 

 • Nieuwe bewegwijzering op de bedrijventerreinen

  Afgelopen jaar namen de bedrijventerreinverenigingen het initiatief om, samen met gemeente Gennep, de bewegwijzering op de bedrijventerreinen te vernieuwen. In samenwerking met REVIS Verkeerstechniek is een bewegwijzeringssysteem opgezet op basis van verhuur. Ondernemers kunnen een bord met naamsvermelding op deze verwijsborden huren. Dat maakt hen beter vindbaar voor externen.

 • Hoe staat het met de BIZ en de OVG?

  Een tijd geleden informeerden we u over het opzetten van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) en het verdwijnen van de Ondernemersvereniging Gennep (OVG). Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen waarvan we u graag op de hoogte brengen.

 • On Stage: enthousiasmeer vmbo’ers over uw bedrijf!

  Ook dit schooljaar gaan ruim 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege aan de slag met het beroepsoriëntatieproject On Stage. Het programma ziet er dit jaar vanwege corona anders uit.

 • Word een erkend leerbedrijf voor mbo-praktijkleren

  Wilt u mensen zonder geschikte startkwalificatie helpen met een verbreding van hun functie of met de overgang naar een nieuwe baan of functie? En ze de kans geven op een duurzame, passende werkplek? Misschien kan uw onderneming een erkend leerbedrijf voor mbo-praktijkleren worden.

 • LIOF komt met ‘LimburgToerisme’

  Het Limburgs Investerings- en Ontwikkelingsfonds (LIOF) is gestart met een programma speciaal voor ondernemers in de toeristische en recreatieve sector: LimburgToerisme. Samen met deze groep ondernemers wil het LIOF innovatieve plannen en projecten in deze sector opzetten en ondersteunen. Juist ook in coronatijd.

 • Sociaal ondernemen met INTOS

  INTOS en de gemeente staan voor de gezamenlijke uitdaging inwoners passend werk te bieden en iedereen een plek te geven op de arbeidsmarkt. Daar hebben we ook ú bij nodig. Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer? En wilt u ook graag een kans bieden aan mensen die net even wat extra ondersteuning nodig hebben? Ga dan de samenwerking aan met INTOS en start met sociaal ondernemen.

 • Het Talentenbureau: een brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

  DBO ondersteunt bedrijven en instellingen op de bedrijventerreinen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg op diverse thema’s, zoals Infrastructuur & Ruimte en Duurzaam ondernemen & Innovatie. Voor het thema Arbeidsmarkt & Onderwijs is DBO de drijvende kracht achter het Talentenbureau. Projectcoördinator Karen Louwers: “Het Talentenbureau is er voor de ondernemer die op zoek is naar een stagiaire en voor de student die op zoek is naar een stageplek in de regio, op mbo-, hbo- of wo-niveau.”

 • Introductie Mieke Thijssen: Bedrijvencontactfunctionaris Werk

  Mieke Thijssen is sinds juli 2020 Bedrijvencontactfunctionaris Werk voor gemeente Gennep. We stellen haar graag aan u voor.

 • Een woordje van burgemeester Hans Teunissen

  Beste ondernemers,

  Op 5 oktober ben ik geïnstalleerd als burgemeester van Gennep. Het is een vreemde tijd om te beginnen in zo’n publieke functie. En zéker geen gemakkelijke tijd om te ondernemen. Ontmoetingen met inwoners en ondernemers zijn er veel minder. Toch probeer ik kansen te grijpen om u allen te leren kennen. Zoals kleinschalige fysieke ontmoetingen of digitale bijeenkomsten waarbij we met elkaar in gesprek gaan.

 • Dag van de Ondernemer

  Vrijdag 20 november was de Dag van de Ondernemer. Met een filmpje zetten we onze ondernemers in het zonnetje. We zijn trots op de veelzijdigheid, van de kernen tot de bedrijventerreinen en het buitengebied. De gemeente heeft waardering voor het doorzettingsvermogen van de ondernemers, juist in deze moeilijke tijd.

 • Doe mee met On Stage!

  Wilt u vmbo-leerlingen laten zien welke mogelijkheden er zijn in de regio? Geef u dan op voor het Beroepenfeest On Stage 2021. In dit filmpje van editie 2020 vertellen diverse lokale ondernemers waarom zij deelnemen aan On Stage.

 • Oproep: meldt u zich aan voor de nieuwe ondernemersvereniging?

  De gemeente streeft naar een optimaal ondernemersklimaat. Daarvoor is het van belang dat de ondernemers en de gemeente goed met elkaar in contact staan. We hebben ondernemers nodig bij het opstellen van nieuw beleid. Als gemeente willen we horen wat we nog beter kunnen doen. En we willen participeren in het netwerk van ondernemers, om elkaar nog beter aan te voelen en te faciliteren. 

 • Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo)

  Zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis en niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, kunnen een beroep doen op de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo). De gemeente voert deze regeling uit. Zelfstandig ondernemers die voldoen aan de voorwaarden kunnen ondersteuning aanvragen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal.

 • Tozo: financiële steun voor ondernemers snel geregeld

  Met de versoepelingen van de afgelopen weken is het sociale leven langzaam weer op gang gekomen. Het is weer drukker op straat, in de winkels en op de terrassen. Toch zal menigeen de gevolgen van de coronacrisis nog lang voelen; ondernemers vooral financieel. Nadat het kabinet op 18 maart de Tozo-regeling instelde, startte Gennep  als eerste gemeente met bevoorschotting van deze aanvullende uitkering aan ondernemers in financiële problemen.

 • Bedrijventerreinen Gennep zetten in op bereikbaar, aantrekkelijk én duurzaam

  Op 14 april dit jaar stelde de gemeenteraad de bedrijventerreinenvisie vast. Onze bedrijventerreinen vormen een belangrijk onderdeel van het woon-, werk- en leefklimaat van de gemeente Gennep. En daarom is het belangrijk om de bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden. De vorige visie uit 2012 sloot niet meer aan op de nieuwe ontwikkelingen sindsdien.

 • Centrumvisie: op weg naar een bruisend kernwinkelgebied

  Nog meer beleving en een nog bruisender kernwinkelgebied. Dat is wat we onze inwoners willen bieden, maar ook de ruim 1 miljoen toeristen die jaarlijks in onze gemeente recreëren. Om dat te bereiken, is goede samenwerking essentieel. Dat gebeurt in werkgroepen die worden bijgestaan door centrummanager Ron Vierboom.

 • Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente

  Wat vindt u van de dienstverlening van gemeente Gennep aan u als ondernemer? Dat willen we graag onderzoeken door weer mee te doen aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland.

 • Gennep bruist ook deze zomer!

  De zomer is begonnen, al is het anders dan andere zomers. Geen evenementen zoals Summmertime bijvoorbeeld. Toch zetten we met z’n allen ons beste beentje voor om het centrum ook deze zomer te laten bruisen. Er ontstaan mooie nieuwe ideeën, zoals het – tijdelijke – terras van Babbels op de Niersvlonder en de transformatie van brasserie ’t Geveltje naar AARD met een afhaalkeuken.  Kleurrijke lampionnen geven een welkom gevoel en toeristen worden warm onthaald.

 • Centrumvisie

  Ondernemers en vastgoedeigenaren hebben samen met de gemeente gewerkt aan de tot standkoming van de centrumvisie. De raad heeft de centrumvisie inmiddels goedgekeurd! De bedrijventerreinenvisie is ook bijna gereed en wordt in het voorjaar voorgelegd aan de raad. Met deze visies gaan we samen aan de slag!

 • Vertel leerlingen over uw beroep!

  Een weloverwogen beroepskeuze is nergens al zo vroeg belangrijk als voor vmbo-leerlingen! Een goede keuze leidt tot toekomstperspectief en focus op de sector of het beroep waar de interesse ligt. Bij het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage maken jongeren kennis met verschillende bedrijven en beroepen. Zo krijgen zij een beter beeld van diverse beroepen en bouwen ze een netwerk op voor de toekomst.

 • Pilot parkmanagement Gennep van start

  Parkmanagement is een manier om de kwaliteit van bedrijventerreinen in stand te houden of te verbeteren. Zo ontstaat een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Een belangrijke succesfactor is de publiek-private samenwerking tussen ondernemers en gemeente, politie en brandweer. Activiteiten die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, veiligheid via collectieve beveiliging en Keurmerk Veilig Ondernemen, bewegwijzering en voordeel uit collectieve diensten zoals afvalinzameling en -verwerking.

 • Even voorstellen: Ron Vierboom

  Vanaf begin 2020 werkt Ron Vierboom als centrummanager in Gennep. De centrummanager speelt een belangrijke rol in de ambitie naar een bruisend winkelhart, de versterking van het ondernemersklimaat en de promotie en vermarkting van Gennep als bruisende gemeente.