Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo) (26-11-2020)

Zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis en niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, kunnen een beroep doen op de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo). De gemeente voert deze regeling uit. Zelfstandig ondernemers die voldoen aan de voorwaarden kunnen ondersteuning aanvragen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal.

Per 1 oktober 2020 wordt de Tozo in een derde steunpakket door het Rijk verlengd. Echter gelden er andere voorwaarden dan in het eerste steunpakket.

Het inkomen van uw partner telt mee

Ook in het derde steunpakket wordt er gekeken naar inkomen van uw partner. Als uw gezamenlijk inkomen hoger is dan de voor u geldende Tozo-norm, dan heeft u geen recht op Tozo. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de Tozo-regeling? Doe dan de check op www.krijgiktozo.nl.

Wilt u Tozo verlengen, stopzetten of aanvragen?

Ga dan naar de Tozo-webpagina van de gemeente. Hier kunt u direct een aanvraag doen. Voor vragen, hulp bij het invullen van de formulieren en doorverwijzingen kunt u terecht bij Team Toegang via (0485) 49 41 44. Team Toegang is van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Dreigt toch faillissement?

De nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan faillissement voorkomen. Deze wet gaat op 1 januari 2021 in. De WHOA moet faillissement voorkomen voor bedrijven die door hoge schulden failliet dreigen te gaan, terwijl ze nog wel beschikken over levensvatbare bedrijfsactiviteiten. Door hun schulden te reorganiseren, kunnen deze bedrijven vervolgens gezond weer door. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van de Kamer van Koophandel.