Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Pilot parkmanagement Gennep van start (13-01-2020)

Parkmanagement is een manier om de kwaliteit van bedrijventerreinen in stand te houden of te verbeteren. Zo ontstaat een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Een belangrijke succesfactor is de publiek-private samenwerking tussen ondernemers en gemeente, politie en brandweer. Activiteiten die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, veiligheid via collectieve beveiliging en Keurmerk Veilig Ondernemen, bewegwijzering en voordeel uit collectieve diensten zoals afvalinzameling en -verwerking.

Aantrekkelijker ondernemersklimaat

De bedrijven op de bedrijventerreinen in de gemeente hebben zich verenigd via een bedrijventerreinvereniging. Voor de pilot parkmanagement is een samenwerking aangegaan met Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg Land van Cuijk & Noord-Limburg (DBO). DBO ondersteunt bedrijven en instellingen in de regio op het gebied van parkmanagement, collectieve diensten, veiligheid en duurzaamheid.

Na de succesvolle uitrol van parkmanagement in de gemeente Cuijk, is DBO in september 2019 gestart met de pilot op de bedrijventerreinenverenigingen 3H, De Grens en Ovenberg/Driekronen. Richard Teunesen, bestuurslid van bedrijventerreinvereniging 3H is blij dat de pilot is gestart: "De ervaringen met een gelijksoortige aanpak in het Land van Cuijk laten zien dat de openbare veiligheid verbetert, het park een betere uitstraling krijgt en er is meer aandacht voor ondernemersthema’s zoals cybercriminaliteit en duurzaamheid. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijker ondernemersklimaat.”

Korte lijnen

DBO vindt het belangrijk om dichtbij de ondernemers te staan. Parkmanagers Karen Louwers en Ben van de Wijgert ontzorgen ondernemers, zodat zij zich kunnen richten op hun onderneming. Daarnaast zorgen zij voor realisatie en behoud van een veilige, representatieve en duurzame werkomgeving op het bedrijventerrein. Met parkmanagement zijn de lijnen korter tussen partijen zoals de gemeente, politie en brandweer. Karen en Ben lichten graag persoonlijk toe wat zij kunnen betekenen voor de Gennepse ondernemer. Neem gerust contact op met Karen of Ben via 085-0640640 of mail naar info@duurzaambedrijvenoverleg.nl.

Foto van Ben van de Wijngert en Karen Louwers