Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Een woordje van burgemeester Hans Teunissen (26-11-2020)

Beste ondernemers,

Op 5 oktober ben ik geïnstalleerd als burgemeester van Gennep. Het is een vreemde tijd om te beginnen in zo’n publieke functie. En zéker geen gemakkelijke tijd om te ondernemen. Ontmoetingen met inwoners en ondernemers zijn er veel minder. Toch probeer ik kansen te grijpen om u allen te leren kennen. Zoals kleinschalige fysieke ontmoetingen of digitale bijeenkomsten waarbij we met elkaar in gesprek gaan.

Ik vind het bewonderenswaardig hoe u zich staande houdt in deze situatie. Dachten we in het voorjaar nog dat het ‘even aanpassen’ zou zijn; inmiddels weten we dat een lange adem nodig is. Het is goed om te zien hoe creatieve oplossingen in de horeca en bij andere ondernemers ontstaan om de eigen dienstverlening voort te kunnen zetten of anderen daarbij met slimme oplossingen te ondersteunen. Ondertussen werken we gezamenlijk aan de ambities om Gennep nog bruisender, leefbaarder en veiliger te maken. Er zijn goede ontwikkelingen gaande op de bedrijventerreinen, in het centrum en in de buitengebieden.

Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid. Ik ben blij dat er veel aandacht is voor dit onderwerp door preventief beleid. De bedrijventerreinen hebben al enkele jaren het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en werken goed samen om dit te behouden. We liggen op koers om ook het KVO Buitengebied te behalen. Juist door een gezamenlijke aanpak kunnen we ons beter wapenen tegen criminele activiteiten, zoals inbraken, het dumpen van chemisch afval en cybercriminaliteit.

De gemeente denkt met u mee en kijkt met u naar mogelijkheden hoe u in deze periode kunt blijven ondernemen. Als gemeentelijke organisatie dragen we hieraan een extra steentje bij. De mantelzorgmarkt kon helaas niet doorgaan, maar de mantelzorgers zullen u weten te vinden met het geld dat ze hebben ontvangen met het mantelzorgcompliment. Ook onze medewerkers bieden we de mogelijkheid om een bedrag bij u te besteden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Ik hoop u over een tijdje persoonlijk te kunnen ontmoeten. Wilt u toch al eerder persoonlijk kennismaken en met mij in gesprek gaan over wat u bezighoudt? Ik sta er voor open. Voor nu wens ik u veel succes toe en vooral: blijf gezond.

Hans Teunissen
burgemeester