Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Mantelzorg en GGZ

Heeft u zorgen over of zorgt u voor een naaste met psychische of psychiatrische problemen? Wellicht heeft u behoefte aan een luisterend oor of advies. U kunt hiervoor de Mantelzorglijn bellen (030 - 760 60 55). Maar er zijn ook verschillende organisaties die specifiek hulp bieden aan mantelzorgers van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Waar kunt u terecht?

  • Familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen kunnen terecht bij Labyrint in perspectief voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact.
  • Familie en vrienden van iemand met een kwetsbaarheid voor psychoses kunnen terecht bij Ypsilon. Zij bieden online, telefonisch en sociaaljuridisch advies. Daarnaast geeft Ypsilon ook trainingen, voorlichtingen en lotgenotencontact.
  • U kunt online de zelfhulpcursus 'Hoe gaat het met u?' volgen van Mijnhelp. Deze zelfhulpcursus helpt u om sterker in uw schoenen te staan en geeft handvatten hoe u kunt omgaan met uw situatie.
  • Benieuwd welke ondersteuning goed bij u past? Vul de welzijnsmeter in van Mantelzorgpsychiatrie. Hier vindt u ook informatie over verschillende ziektebeelden en een sociale kaart voor ondersteuning.
  • Heeft u behoefte aan steun en advies van een deskundige? Iemand die de weg in GGZ kent en antwoord kan geven op uw vragen? Bij de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen kunt u vragen om een familievertrouwenspersoon voor ondersteuning.
  • MIND Korrelatie biedt anonieme en professionele psychosociale hulp, zowel telefonisch als online voor iedereen die daar om vraagt.

Kijk voor meer informatie op de website van MantelzorgNL.