Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Laag inkomen

Gemeente Gennep heeft allerlei regelingen voor inwoners die een minimuminkomen of nét iets meer ontvangen. In de folder 'Laag inkomen, Gemeente Gennep helpt' vindt u meer informatie over de regelingen en leest u of u hiervoor in aanmerking komt.

 • Regeling voor minima aanvragen

  Op deze pagina vindt u formulieren om een aanvraag voor ondersteuning in te dienen.

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering

  Speciaal voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Gennep, samen met CZ en VGZ, zorgverzekeringen met korting aan. Hiermee willen we u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld

  Heeft u kinderen van 4 tot 18 jaar en kunnen zij om financiële redenen niet meedoen aan (school)activiteiten? Is er bijvoorbeeld geen geld voor een schoolreisje, een fiets om mee naar school te gaan of een computer om huiswerk op te maken? Dan kunt u ondersteuning aanvragen via Stichting Leergeld.

  Lees meer
 • Sport en Cultuur voor de jeugd

  Ieder kind moet kunnen sporten en spelen. Kunt u dit als ouder niet betalen? Dan kunt u mogelijk ondersteuning krijgen via het Jeugdfonds Sport en het Jeugdfonds Cultuur. Ook voor diplomazwemmen A en B heeft de gemeente een regeling voor gezinnen met een laag inkomen. 

  Lees meer
 • Kwijtschelding belastingen

  Inwoners met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Een aanvraag kwijtschelding kunt u indienen via de website van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW).

 • Startpunt Geldzaken

  Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud. U kunt hier online geldplannen bekijken, die u helpen om meer uit uw geld te halen. Deze geldplannen zijn gratis en anoniem beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

  Lees meer
 • Digitale huishoudboekjes

  Om meer controle over je financiën te krijgen en misschien ook te bezuinigen, is het handig om bij te houden waar je geld naartoe gaat. Een digitaal huishoudboekje kan hierbij helpen. Op de website van de consumentenbond vind je een overzicht met (gratis) huishoudboekjes.

 • Schulddienstverlening

  Is het toch niet gelukt om uw inkomsten en uitgaven goed op elkaar af te stemmen en hebt u problemen met schulden? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van schulddienstverlening. Bekijk hier de folder: Schulden, wat nu?