Sport en Cultuur voor de jeugd

Ieder kind moet kunnen sporten en spelen. Kunt u dit als ouder niet betalen? Dan kunt u mogelijk ondersteuning krijgen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook voor diplomazwemmen A en B heeft de gemeente een regeling voor gezinnen met een laag inkomen. 

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Een tussenpersoon, zoals Stichting Leergeld, Team Toegang van de gemeente, een leraar of hulpverlener, kan u hiervoor aanmelden. U kunt dit niet zelf doen. De bijdrage voor sporten is maximaal € 225,00 per kind (tot 20 jaar) per jaar. Soms mag een deel van het geld besteed worden aan sportkleding of andere sportspullen. De bijdrage voor culturele activiteiten is maximaal € 425,00 per kind (tot 18 jaar) per jaar. Het geld wordt rechtstreeks betaald aan de vereniging of instelling. Voor het kopen van spullen, zoals sportkleding, krijgt u een waardebon. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Diplomazwemmen A en B

De gemeente Gennep vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen, ook als hun ouders geen zwemlessen kunnen betalen. Als u als ouder(s) een laag inkomen heeft, dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente voor diplomazwemmen A en B. Na goedkeuring wordt uw kind bij zwemlessen van Fitland Gennep of Optisport Pica Mare ingedeeld. Het enige verschil met andere kinderen is dat de rekening niet naar u gaat, maar naar de gemeente! Meer informatie en een aanmeldformulier vindt u in de bijlage onderaan deze pagina.