Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Collectieve zorgverzekering

Speciaal voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Gennep, samen met CZ en VGZ, zorgverzekeringen met korting aan. Hiermee willen we u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

U kunt de verzekering met korting afsluiten als u een bijstandsuitkering ontvangt of een inkomen hebt van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

De gemeente betaalt maximaal €43,- per maand mee aan een aanvullende verzekering. Voor mensen met een laag inkomen wordt deze bijdrage automatisch met de premie verrekend. Op www.gezondverzekerd.nl kunt u voor uw situatie precies zien hoe de premie wordt opgebouwd en hoe de gemeentelijke bijdrage wordt verrekend. Dit staat onder het kopje “Toon Voordeel Per Maand”.

Heeft u een aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar dan VGZ of CZ? In dat geval is automatische verrekening niet mogelijk. Dan kunt u begin 2022 een aanvraag indienen voor deze teruggave. Dit formulier komt in februari beschikbaar.

Zorg dat u goed verzekerd bent

Zeker als u weinig geld heeft, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Een aanvullende verzekering vergoedt de kosten die niet in het basispakket zitten; bijvoorbeeld voor een nieuwe bril, tandarts, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen. Door ook uw eigen risico mee te verzekeren of gespreid te betalen, komt u niet onverwacht voor hoge medische kosten te staan. U bepaalt zelf wat u nodig hebt en kiest het pakket dat het beste bij ú past.

Stap over naar zorg die bij u past

Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga dan naar www.Gezondverzekerd.nl/Gennep. Door uw leefsituatie in te vullen, ziet u gelijk of u in aanmerking komt. U kunt hier de verschillende zorgverzekeringen vergelijken en zien welke kosten worden vergoed.
Let op: u kunt vanaf 15 november t/m 31 december 2021 overstappen. De zorgverzekeraar regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering. Bent u al verzekerd via Gezondverzekerd.nl? Dan hoeft u niets extra’s te doen. U krijgt dan automatisch een aanbod voor verlenging.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het overstappen naar een collectieve verzekering op Gezondverzekerd.nl? Via Team Toegang van de gemeente kunt u een afspraak maken voor ondersteuning. Team Toegang is op maandag t/m vrijdag in de ochtend bereikbaar via (0485) 49 41 41.

Zie ook onze folder over de collectieve zorgverzekering en de onderstaande video die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze: