Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Het Genneps Initiatief (vrijwilligerswerk)

Vrijwilligers en vrijwilligerswerk zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de gemeente en voor het versterken van de zelfredzaamheid van inwoners en organisaties. Dit zijn belangrijke elementen uit het programma Ontmoeten Meedoen Ondersteunen, waarmee de gemeente Gennep aangeeft hoe ze wil omgaan met de veranderingen op het gebied van zorg, werk en welzijn.

Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk dat inwoners met een uitkering kunnen meedoen aan de samenleving en een wederprestatie kunnen leveren voor hun uitkering. Om de kans daarop te vergroten, is het belangrijk te kunnen beschikken over een ruim en gevarieerd aanbod van onbetaalde werkplekken. Een goed gevulde en actuele vrijwilligersvacaturebank kan daarbij helpen.

Het Genneps Initiatief

Veel inwoners zetten zich in voor elkaar en voor hun buurt. Het Genneps Initiatief is bedoeld om al die initiatieven overzichtelijk in beeld te brengen. Zodat u heel eenvoudig kunt zien wat er bij u in de buurt te doen is. En zodat u inspiratie en ideeën op kunt doen om zelf aan de slag te gaan!

Initiatief aanmelden

Organiseert u een leuke activiteit? Bent u betrokken bij een initiatief waar andere inwoners gebruik van kunnen maken? Via deze website kunt u daar bekendheid aan geven. Gebruik hiervoor de knop Initiatief aanmelden.

Vrijwilligersvacaturebank

Zoekt u vrijwilligers om u te ondersteunen bij uw activiteit? Of bent u zelf op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan kunt u terecht op de Vrijwilligersvacaturebank, die deel uitmaakt van de website www.hetgennepsinitiatief.nl.