Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Centrumvisie: co-creatie met ondernemers en vastgoedeigenaren

De Centrumvisie is tot stand gekomen samen met ondernemers en vastgoedeigenaren. Samenwerking met deze partijen is een must, dus zowel bij de totstandkoming van de visie als bij de uitwerking ervan trekken we samen op. Hieronder vertellen twee ondernemers over hun betrokkenheid.

Nieky van Arensbergen, eigenaar Flirt Damesmode:
"We hebben veel actieve ondernemers die zich betrokken voelen bij het centrum. Dat geldt zeker ook voor mij, als bestuurslid van de Ondernemers Vereniging Gennep. De OVG heeft verschillende versieringen ontwikkeld om het centrum mooier en gezelliger te maken. Ik ben blij dat de gemeente het voortouw neemt om het centrum compacter te maken. Tijdens de bijeenkomsten in het leegstaande Blokker-pand heeft de gemeente ons geïnformeerd over de vorderingen en zijn onze ideeën ter harte genomen. Langzaam aan zijn de kleine panden al weer gevuld. Het zijn vooral de grote oppervlaktes die in deze tijd moeilijk te verhuren zijn. De panden opsplitsen in twee panden zie ik als een goed alternatief. Mijn bedrijf is al 14 jaar groeiende. Maar de tijd van achterover leunen is voorbij. Klanten willen service en dat je met het internettijdperk meegaat. Daarom kan de kleine ondernemer zich juist goed vinden in Gennep. Gennep heeft toekomst!"

Remko de Haan, ondernemer en vastgoedeigenaar:
"Behalve dat ik ondernemer en vastgoedeigenaar ben in Gennep, woon ik er ook met mijn gezin. Ik ben dus ook consument. Vanaf het eerste uur ben ik betrokken bij de totstandkoming van deze Centrumvisie. Het is écht vijf voor twaalf. Als we nu niets doen, dan wordt Gennep straks zo’n verlaten stadje zoals in Frankrijk met alleen maar winkels aan de rand van de stad. Iedereen verdient een leefbaar centrum, maar daarvoor moeten we wel aan de slag. Als ondernemer heb ik er belang bij dat ik mijn geld verdien en banen kan creëren voor anderen. Gezamenlijk hebben we een groot netwerk en samen met de gemeente kijken we hoe we meer ondernemers naar Gennep kunnen trekken. Ook zijn we in gesprek met vastgoedeigenaren over welke plannen ze hebben voor hun pand en hoe zij kunnen bijdragen aan het versterken van het Gennepse winkelhart. Dat lukt alleen als je het samen doet.”