Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Bevat uw dak asbest?

Bent u eigenaar van een woning, pand of bijgebouw, gebouwd voor 1994? Dan is er een kans dat er asbest op uw dak ligt. Asbesthoudende materialen werden in het verleden veel gebruikt in en op gebouwen. Tegenwoordig weten we dat asbest ook risico’s met zich meebrengt. Daarom zijn asbestdaken vanaf 2025 verboden. Na ongeveer dertig jaar verweert asbest en komen er kleine vezels vrij die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Ook storm, hagel en andere weersomstandigheden zorgen ervoor dat deze asbestvezels eerder vrijkomen.

Zie ook onze informatiepagina over asbest verwijderen.

Informatiebijeenkomsten

Als gemeente streven we naar een asbestdakenvrij Gennep, voor een veilige en gezonde leefomgeving. Daarom organiseerden we in december een tweetal informatiebijeenkomsten voor eigenaren van een asbestdak, zoals particulieren, ondernemers en agrariërs. Er werd uitleg gegeven over onderstaande onderwerpen. Informatie hierover kunt u ook terugzien in de presentaties onderaan deze pagina en de bijbehorende video's.

  • Het belang van het vervangen van uw asbestdak;
  • Hoe u uw asbestdak kunt aanpakken;
  • Wie u daarbij kan helpen (bedrijven, adviseurs);
  • Subsidiemogelijkheden en interessante regelingen in het kader van duurzaamheid;
  • Financieel en fiscaal interessante mogelijkheden.