Goed resultaat MKB-vriendelijkste gemeente

Iedere twee jaar voert MKB Nederland het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland uit. Daarmee geeft MKB Nederland de gemeenten breed inzicht in de mening van ‘hun’ ondernemers en stimuleert ze de gemeenten om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.

Vorig jaar hebben we u als ondernemer in onze gemeente gevraagd om de enquête van MKB Nederland in te vullen. De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels met ons gedeeld. Het cijfer dat we krijgen van onze ondernemers is in 2 jaar tijd gestegen van een 6.4 naar een 6.9. Daar zijn we natuurlijk trots op. Ondernemers zijn vooral te spreken over de communicatie en de korte lijntjes met de gemeente.

Dienstverlening rondom corona

Verder zijn onze ondernemers relatief tevreden over onze dienstverlening tijdens de coronacrisis. We scoren hiervoor een 6.8. Het gemiddelde van Nederlandse gemeenten ligt een stuk lager, namelijk op een 6.1. Ook hier zijn we dus blij mee.

Verbeterpunten

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Zo werd duidelijk dat we als gemeente pro-actiever mogen zijn in het benaderen van de ondernemers. We nemen alle verbeterpunten ter harte en gaan er mee aan de slag. Zo hopen we het ondernemersklimaat in de gemeente Gennep de komende jaren nog verder te verbeteren