In gesprek met inwoners over energietransitie 

Wat doet u om de energierekening omlaag te krijgen? Wat zou de gemeente volgens u moeten doen om van het gas te gaan? Wordt u wel voldoende geïnformeerd over energiebesparing? De gemeente Gennep wil graag met u in gesprek om antwoorden te vinden op deze vragen. Dat doen we met een bus die van maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober door alle kernen van de gemeente rijdt. De uitkomsten van deze gesprekken gebruiken wij bij het nemen van maatregelen voor de komende jaren.

In 2040 willen we alle energie die we gebruiken – inwoners, bedrijven en de gemeentelijke organisatie – duurzaam opwekken, dus zonder uitstoot van CO2. Er zijn verschillende opties om energiebesparing te combineren met zonnepanelen op daken, windmolens, zonnevelden en andere manieren om duurzame energie op te wekken. Alleen zonnepanelen op alle geschikte daken zou ons slechts zo’n 18 procent van het totaal aan energie leveren dat we gebruiken. Op dit moment produceren zonnepanelen op Gennepse daken 2 procent van de totale energievraag in de gemeente.

We komen bij u in de buurt 

Hieronder ziet u wanneer de bus bij u in de buurt komt. De bus staat er ongeveer van 10.00 tot 16.00 uur (in Ven-Zelderheide alleen in de middag).

Maandag 3 oktober

Ottersum, kerk 

Dinsdag 4 oktober

Gennep, Wilhelminaplein

Woensdag 5 oktober

Gennep, Europaplein 

Donderdag 6 oktober

Gennep, Europaplein (10.00-13.00 uur)
Ven-Zelderheide, kerk (13.00-16.00 uur)

Vrijdag 7 oktober

Milsbeek, Kerkstraat 

Zaterdag 8 oktober

Heijen, d’n Toomp