Geslaagde Kennissessie Arbeidsmarkt

Op 7 september was er weer een Kennissessie Arbeidsmarkt. Het thema was dit keer ‘duurzame inzetbaarheid en vitaliteit medewerkers’. De aanwezigen werd duidelijk hoe belangrijk het is dat iedere medewerker de betekenis van zijn/haar rol in het werkproces begrijpt en onderstreept.

Diverse sprekers vertelden over het vergroten van duurzame inzetbaarheid en het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers. Ook het belang van een goede aanpak van laaggeletterdheid werd besproken. In bloeiende discussies tijdens rondetafelgesprekken kwamen daarnaast nog talloze suggesties naar voren. Zo ging het over het zorgen voor een goede balans tussen werk en privé, het versterken van de binding met het personeel en het belang van goede begeleiding op de werkvloer. Verder werden het aanpassen van het takenpakket en het zorgen voor goede opleidingen genoemd als belangrijke aandachtspunten.

De Kennissessies Arbeidsmarkt worden georganiseerd door de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en gemeente Gennep. We kijken terug op een succesvolle sessie, met dank aan Carin Hoppenbrouwers (BiblioPlus), Bram Vissers (InmotiQs), Rob Renirie (Kepser), Martien Voss, (Elpress) en Maarten Schellekens (Welder) voor hun inhoudelijke bijdragen.

De volgende kennissessie is op dinsdag 29 november 2022 van 8.00 tot 10.00 uur. Bent u er ook bij?