Gemeente Gennep viert Boomfeestdag in Milsbeek

Op 16 november deed gemeente Gennep weer mee met de jaarlijkse Boomfeestdag. Onder het toeziend oog van wethouder Frank Pubben werd er een aantal bomen geplant aan de Teelebeekstraat in Milsbeek. Leerlingen van groep 6 van basisschool De Drie Vijvers in Milsbeek plantten de bomen.

(met) Bomen werken!

De leerlingen van basisschool De Drie Vijvers kregen op de Boomfeestdag een groene les van IVN Maas en Niers. Het thema was ‘(met) Bomen werken!’. Het planten van meer bomen is belangrijk voor de gezondheid van de planten, dieren en mensen. Bomen leveren hebben namelijk veel nuttige functies: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.

Een groene gemeente

Om bovenstaande redenen vinden we het heel belangrijk dat onze gemeente groen is ingericht. Zo organiseerden we de Bomenbonnenactie, die een daverend succes was. Binnen een week waren alle Bomenbonnen vergeven. Verder doet gemeente Gennep mee met Steenbreek en hebben we een 20.000 Bomen Plan. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.gennep.nl/groenergennep.