Gemeente Gennep viert 50ste verjaardag met ‘Zwermen over de kernen’

Ben jij al eens in de Heijense Jungle geweest? Weet jij het voedselbos van Milsbeek te vinden? Of heb je al ooit één van de drie molens bezocht? Tijdens ‘Zwermen over de kernen’ kun je in alle kernen fietsen, genieten én gluren. Als inwoner ben je waarschijnlijk al heel vaak langs een bepaalde plek gereden, maar heb je nog nooit even een kijkje genomen. Met deze fietsroute ontdek je verrassende plekken die je wellicht nog niet kent. Ook leidt de route je langs de Markt van Morgen, een duurzaam festival, en de monumenten die hun deuren openen in het kader van de Open Monumentendag.

50 jaar

De fietsroute wordt speciaal georganiseerd vanwege het 50-jarige bestaan van de gemeente Gennep. In 1973 ontstond met de toevoeging van Heijen en de gemeente Ottersum de gemeente zoals we die nu kennen. Tijdens de route zijn er in iedere kern kleine festiviteiten georganiseerd door dorps- en wijkraden. Ook de nodige bedrijven openen hun deuren en de horeca heeft mooie acties.

Zwerm je mee?

Zet 9 september alvast in de agenda! Meer informatie volgt later. Wil jij met jouw bedrijf ook een gratis activiteit aanbieden? Neem dan uiterlijk 28 juli contact op via 50jaar@gennep.nl

GEZOCHT: Gouden bruidsparen uit 2023 

Burgemeester Hans Teunissen zal op deze dag bruidsparen uit de gemeente Gennep, die in 2023 50 jaar getrouwd zijn, extra in het zonnetje zetten. Voor hen wordt een feestelijk samenzijn georganiseerd. Ben jij of ken jij een 50-jarig bruidspaar uit onze gemeente? Meld u/hen aan via 50jaar@gennep.nl.