Gemeente Gennep gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Residence Heijendael

We kennen allemaal de schrijnende situatie in Oekraïne waar onschuldige inwoners op de vlucht zijn voor de oorlog. Om deze mensen te helpen is het belangrijk dat we allemaal ons  steentje bijdragen. In de gemeente Gennep doen we dit door het mogelijk maken van langdurige opvang voor een grote groep vluchtelingen, in opdracht van de raad.

We zijn blij te kunnen melden dat we binnen zeer korte tijd aan deze opdracht hebben kunnen voldoen door een opvanglocatie te vinden voor langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen. Residence Heijendael heeft het park beschikbaar gesteld voor langdurige opvang. We zijn verheugd dat we in Residence Heijendael een partner hebben gevonden die hier samen met ons de verantwoordelijkheid in wil nemen.

Lange termijn

Vanaf vrijdag 25 maart kunnen de eerste vluchtelingen al hun intrek nemen in enkele chalets. Vanaf 1 april zijn 40 chalets beschikbaar en,  wanneer nodig, kunnen we het aantal verder uitbreiden tot 90 chalets (450 opvangplaatsen). De locatie is bedoeld voor opvang voor de lange termijn. Dit betekent dat vluchtelingen hier langer dan 6 maanden kunnen verblijven.

'Hartverwarmend'

Burgemeester Hans Teunissen: “Als we kijken naar de opdracht waar we als Veiligheidsregio Limburg-Noord voor staan, het opvangen van de eerste 2.000 vluchtelingen in de regio, dan ben ik erg trots dat we hier met maar liefst 450 opvangplekken een bijdrage aan leveren. Het is hartverwarmend om te zien dat onze inwoners sinds het uitbreken van de oorlog al bezig zijn met de hulpverlening aan gevluchte Oekraïners. Dat geeft me vertrouwen dat we ook de mensen die naar Residence Heijendael komen een warm welkom zullen geven.”

Meer informatie over de vluchtelingen en de opvang is te vinden op www.gennep.nl/oekraine.