Ganapja voor Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes

Op zaterdag 4 februari ontving de Génnepse Vastelaovendclup ‘t Bombakkes een Ganapja uit handen van burgemeester Hans Teunissen, vergezeld door wethouder Frank Pubben. De uitreiking van deze gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens de Buutegewoone Jubelaovend in Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide.

’t Bombakkes is opgericht in 1946 en viert dit jaar het 7x11-jarig jubileum. Al 77 jaar is het een levendige vereniging, die in het hart van de Gennepse samenleving staat. Met de organisatie  van diverse activiteiten zorgt ’t Bombakkes voor verbinding, ontmoeting en verbroedering en houden ze de Gennepse Vastelaovend in stand. Daarbij wordt ook intensief samengewerkt met de andere carnavalsverenigingen in de gemeente Gennep, zoals bij de oprichting van de Mé.rtzitting. De burgemeester roemde in zijn speech ook de uitreiking van de Gouden Narrenkap: “een fantastisch georganiseerd evenement dat Gennep écht op de kaart heeft gezet en wat laat zien dat ‘t Bombakkes tot veel in staat is.” Voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeente ontving ’t Bombakkes een Ganapja. Namens de gemeente Gennep van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!

Ganapja
De Ganapja kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

Ganapja voor ’t Bombakkes

Toespraak burgemeester tijdens Bombakkes avond Prins carnaval met burgemeester Ganapja award