Energiebesparing

Algemeen

Wist u dat u als particuliere eigenaar van een woning met een kleine investering vaak honderden euro’s per jaar kunt besparen op uw energierekening? Door slimme energiemaatregelen te nemen gaan uw kosten omlaag. Bovendien bevordert dit uw wooncomfort. Als gemeente zorgen we er graag samen met u voor dat u nog fijner én milieubewuster kunt wonen. Het 100% verduurzamen van het energieverbruik is één van de opgaven die we als gemeente hebben. Een eerste stap daarin is het besparen van energie.

Inkoopactie voor spouwmuur-, vloer-, bodem- en dakisolatie

Er is een inkoopactie voor spouwmuur-, vloer-, bodem- en dakisolatie. Deze actie hebben we samen met regionale isolatiebedrijven samengesteld. Zo kunt u uw huis voor een redelijke prijs goed isoleren.

Schrijf u voor 1 februari in via  inkoopactie.duurzaambouwloket.nl/actie-gennep.

Na inschrijving neemt één van de isolatiebedrijven contact met u op voor het maken van een vrijblijvende offerte. Als u akkoord gaat met de offerte, maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

14 december: online informatieavond

We nodigen u uit voor een online informatieavond op woensdag 14 december 2022 van 19.30 tot 20.30 uur. Hier vertellen wij u meer over isolatie en energiebesparing. Ook hoort u hoe het zit met subsidies, financieringsregelingen en de inkoopactie. U kunt vragen stellen via de chat.

Schrijf u in via inkoopactie.duurzaambouwloket.nl/actie-gennep

Bent u deze avond verhinderd, maar wilt u de informatieavond wel volgen? Meld u dan gewoon aan. We sturen u na afloop een link toe om de informatieavond terug te kijken.

12 december: informatieavond Gennep-Zuid

We organiseren een informatieavond voor inwoners van Gennep-Zuid op 12 december om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Een onafhankelijk adviseur vertelt tijdens deze avond meer over wat u kunt doen om energie te besparen. Ter voorbereiding van de informatieavond zijn er energiescans gemaakt van meerdere voorbeeldwoningen in Gennep-Zuid. Op basis van deze scans zijn adviezen opgesteld. Tijdens de informatieavond delen we de resultaten met u en geven we bespaartips. Ook hoort u hoe het zit met subsidies en financiering en geven we uitleg over de inkoopactie.

Schrijf u in via www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-gennep