Dijkversterkingsproject Lob van Gennep organiseert open dag

Op zaterdag 30 september organiseert het dijkversterkingsproject Lob van Gennep van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag van en voor het gebied. Hét moment om op een actieve manier het gebied te (her)ontdekken en te leren over de maatregelen voor dijkversterking en versterking van de ruimtelijke kwaliteit.

Vier kernen, vier wandelingen

Samen met verschillende wandelgidsen stelde het projectteam vier mooie routes samen. Wandel langs de landschappelijke en cultuurhistorische hoogtepunten van Middelaar, Milsbeek, Ottersum of Ven-Zelderheide en kom meer te weten over de dijkversterkingsplannen in het gebied.

De maximaal 5 kilometer lange wandelingen starten om 10.30 uur en duren ongeveer twee uur. Deelnemers krijgen een kleine versnapering mee voor onderweg. Meer informatie over de routes vindt u op www.lobvangennep.nl/opendag.

Dijkenbouwer of onderzoeker voor een dag

Naast de wandelingen mag een bezoek aan de Pastorie, de projectlocatie aan de Kerkstraat in Milsbeek, niet ontbreken. Kinderen kunnen onder meer hun eigen dijk bouwen, bij een echte sondeertruck de bodem onderzoeken en meedoen aan een kleurwedstrijd. Onder het genot van een kleine versnapering vertelt het projectteam alles over het project en de hoogwaterveiligheidsopgave in heel Limburg.
 

Meld u aan voor een wandeling

Om deel te nemen aan een van de wandelingen is inschrijving vereist. Op www.lobvangennep.nl/opendag kunt u het aanmeldformulier invullen.