De enthousiaste vrijwilligers van Het Smaakcentrum

De afgelopen periode plaatsten we wekelijks een vrijwilligersvacature van de KonnectKever in de Maas- en Niersbode. Nu delen we een succesverhaal. Jan Peeters, Lien Janshen en Yvonne Rikken vertellen over hun vrijwilligerswerk bij Het Smaakcentrum in Gennep.

Hoe ben je bij dit vrijwilligerswerk terechtgekomen?

Lien: "Net voor de coronatijd zag ik op Facebook een advertentie voor een informatieavond over gezonde voeding. Ik ben naar deze avond toe gegaan en het bleek over Het Smaakcentrum te gaan. Ik werd meteen enthousiast en heb me aangemeld als vrijwilliger."
Jan:  "Door omstandigheden zit ik thuis en ik was op zoek naar iets om te gaan doen. Ik keek op dekonnectkever.nl en zag de vacature van Het Smaakcentrum. Ik heb hier meteen op gereageerd."
Yvonne: "Ik had Het Smaakcentrum al vaker voorbij zien komen. Ik heb een achtergrond met zowel kinderen als koken en het sprak me dus al erg aan. Ik werk niet meer en op een gegeven moment besloot ik me gewoon aan te melden."

Hoe bevalt het jullie?

"Heel goed! De kinderen zijn enthousiast en daar word je zelf ook enthousiast van. Na het koken eten we de bereide gerechten ook samen met de kinderen op. Dat geeft wel een gevoel van voldoening. Verder is het contact met andere vrijwilligers ook heel leuk, je leert weer nieuwe mensen kennen."

Hoe werkt Het Smaakcentrum precies?

"Groep 7, 8 en soms 6 van basisscholen uit de buurt krijgen hier les over gezonde voeding. Een klas komt telkens een reeks van drie keer een ochtend. Deze ochtend bestaat uit een deel theorie en een deel koken. Wat leuk is, is dat heel veel kinderen gewoon alles willen proeven wat we hier samen maken”, aldus Yvonne."

Wat zijn jouw taken?

Jan: "Ik maak de planning maken en samen met Yvonne stuur ik de vrijwilligers aan."
Lien: "Ik zorg voor het klaarzetten van de benodigdheden en ik begeleid een groepje kinderen tijdens het maken van een gerecht. We werken in groepjes van vier kinderen."
Yvonne: "Voor het praktijkgedeelte doe ik in de groep voor hoe bepaalde ingrediënten gesneden moeten worden. Verder zorg ik ervoor dat de vrijwilligers aangestuurd worden en doe ik de boodschappen. Die krijgen we gesponsord van de Albert Heijn in Gennep."

Wilt u vrijwilliger worden bij Het Smaakcentrum in Gennep?

Neem dan contact op met Martien Bos via 06-51375787 of info@smaakcentrum.nl.

www.dekonnectkever.nl/vacatures

Vrijwilligers bij Smaakcentrum
Jan (geheel rechts), Yvonne (2e van rechts) en Lien (midden)