De BeestenBende van start in de gemeente Gennep

Op 8 december was de officiële aftrap van De BeestenBende in de gemeente Gennep. Met een speciale Lichtjesspeurtocht gingen de nieuwe ‘BeestenBenders’ aan de slag voor een schonere buurt.

Leden van De BeestenBende beschermen de dieren in hun buurt tegen zwerfafval. Daarvoor lopen ze bijvoorbeeld maandelijks een opruimrondje, samen met een team van schoolvriendjes en -vriendinnetjes en een begeleider. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen gratis lid worden van De BeestenBende. Tientallen leerlingen van basisscholen De Drie Vijvers, De Heggerank, De Brink, De Ratel, De Piramide en De Vonder zijn al enthousiast begonnen met het schoonhouden van hun buurt.

Wethouder Rob Peperzak is blij met de komst van De BeestenBende naar de gemeente Gennep. “De BeestenBende laat kinderen door heel Nederland met plezier in actie komen voor hun buurt. Ik ben blij om te zien dat dit initiatief nu ook in onze gemeente van de grond komt”, aldus de wethouder. “Door kinderen al op jonge leeftijd te leren over zwerfafval in hun buurt, werken we samen aan een mooier en schoner Gennep.”