Collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

De nieuwe zorgpremies voor 2023 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld.

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een - vrijwillige - aanvullende verzekering. Als u een laag inkomen heeft, betaalt de gemeente een deel van de aanvullende verzekering. Dit is € 21,- per maand voor een basis aanvullende verzekering, € 40,- per maand voor een midden aanvullende verzekering en € 43,- per maand voor een uitgebreide aanvullende verzekering. De aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen. U kunt ook uw eigen risico meeverzekeren of in termijnen betalen. Zo komt u niet onverwacht voor hoge zorgkosten te staan. Op www.gezondverzekerd.nl/gennep kunt u tot en met 31 december 2022 overstappen naar een collectieve verzekering.

Er zijn veel regelingen en toeslagen waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Maar het is soms lastig om te achterhalen of u er recht op hebt. De Voorzieningenwijzer wijst u graag de weg. Vraag een gratis adviesgesprek aan via www.datgeldtvoormij.nl/gennep. Meer informatie staat ook op www.gennep.nl/laaginkomen.