Centrum Gennep ontvangt certificaat Veilig Winkelgebied

Op 23 mei 2023 heeft Gennep een certificaat gekregen voor een Veilig Winkelgebied van het Platform Veilig Ondernemen Limburg. Dit werd gevierd door een speciale stoeptegel te onthullen om zo te laten zien dat er actief wordt samengewerkt door de gemeente, de winkeliersvereniging BIZ Centrum Gennep, bewoners, politie en brandweer om de winkelomgeving schoon en veilig te maken.

Samenwerken aan een vitaal en bruisend centrum

In 2022 hebben ze al goede resultaten behaald door samen te werken. Onder leiding van de winkeliersvereniging BIZ Centrum Gennep hebben ze verschillende dingen gedaan, zoals vragenlijsten invullen en de omgeving bekijken. Hierdoor hebben ze al dingen kunnen verbeteren, zoals het opruimen van kauwgom op straten en pleinen en het rechtzetten van lantaarnpalen. Centrummanager Ron Vierboom zegt dat het samenwerken goed gaat omdat ze duidelijk met elkaar praten en iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Wethouder Janine van Hulsteijn is blij en enthousiast en zegt dat ze met deze samenwerking kunnen blijven werken aan het historische centrum. Dit is goed voor alle mensen die het centrum bezoeken, de winkeliers en de bewoners.

Samenwerking strekt zich uit naar Winkelcentrum Gennep

Op 23 mei is ook ons Winkelcentrum, net als de Bedrijventerreinen en ons Buitengebied, gecertificeerd voor deze samenwerking tussen de overheid en bedrijven. Dat betekent dat ze nu samen kunnen werken aan een veilige en mooie omgeving voor iedereen.