BIZ-voorzitter Maurice Veltmeijer: “De BIZ geeft mij energie!”

Maurice Veltmeijer is vestigingsmanager van Veldsink Advies/Regiobank aan de Spoortraat in Gennep en voorzitter van de BIZ (bedrijveninvesteringszone) Centrum Gennep. Toen hij in 2020 in Gennep kwam, legde hij al snel contact met de centrummanager. “Ik ben betrokken bij de ondernemers vanuit mijn zakelijke interesse, maar ook omdat ik het leuk vind om gezamenlijk op te trekken. Gennep heeft zoveel moois te bieden! Samen kunnen we veel voor elkaar krijgen.”

Het enthousiasme van Maurice spreekt voor zich. Met een brede glimlach vertelt hij aan één stuk: “Er zijn veel ontwikkelingen gaande. Daar krijg ik energie van. Veel ondernemers willen meedenken in Het Verhaal van Gennep: de denktank voor en door ondernemers uit het BIZ-gebied (ons kernwinkelgebied). Ook de centrummanager, gemeente, marketing Visit Gennep en Tourist Info Gennep zijn hierbij aangesloten. Gezamenlijk bedenken we allerlei acties. Denk aan de recente Ooievaarsactie, de banners in het centrum, nieuwe bloembakken en natuurlijk evenementen zoals koopzondagen en sinterklaas en pieten in het centrum. Zulke acties houden Gennep levendig.”

Welke kansen zie je voor Gennep?

“Er zijn veel kleine ondernemers met een eigen identiteit. Dat zorgt voor een grote variatie in het aanbod van Gennep. We willen terugkerende momenten organiseren voor het winkelend publiek waarbij we ook de horeca betrekken. Activiteiten die de aandacht trekken, waarvoor mensen ook vanuit Cuijk en Boxmeer naar Gennep komen. Zoals een braderie of een speciale koopzondag. Via Visit Gennep brengen we dit in de regio onder de aandacht.”

Hoe is de samenwerking onderling en met de gemeente?

“Veel ondernemers willen meedenken en denken in oplossingen voor de dingen die we graag anders zien. Een eenduidige uitstraling met bloembakken en stoepborden bijvoorbeeld. Maar ook de winkelleegstand. De gemeente en de centrumondernemer gaan hierover het gesprek met vastgoedeigenaren aan. Niet afwachten, maar actie ondernemen. En dat leidt tot zichtbare resultaten. De ledenvergadering van de BIZ wordt goed bezocht. Het is een organisatie die professioneel te werk gaat. Er komen thema’s aan bod waar iedereen mee te maken heeft, zoals personeelskrapte en duurzaamheid. De BIZ legt contacten en presenteert de mogelijkheden aan de ondernemers. De BIZ Centrum Gennep is er voor al haar ondernemers en de lijntjes zijn kort.”

Meer weten over de BIZ Centrum Gennep? Mail dan naar info@bizgennep.nl.

 

Maurice Veltmeijer