Birgit vertelt over haar vrijwilligerswerk

De afgelopen periode plaatsten we wekelijks een vrijwilligersvacature van de KonnectKever in de Maas- en Niersbode. Dat heeft geleid tot mooie matches, waarvan we er graag een uitlichten. In dit artikel vertelt Birgit enthousiast over haar vrijwilligerswerk.

Wie  ben je en waar ben je vrijwilliger?

Mijn naam is Birgit. Samen met mijn zoon woon ik nu 5 jaar in de Brugstraat in Gennep. Ik ben lid van activiteitencommissie Gennep-West en gastvrouw in de ontmoetingsruimte Gennep-West.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Ik vind het fijn om in contact te komen met mensen, actief te zijn en mijn ervaringen en kennis te kunnen toepassen zodat ik er mensen een plezier mee kan doen. Vorig jaar ben ik (deels) afgekeurd, vrij onverwacht. Ik wilde al langer vrijwilligerswerk doen, maar ik had er geen ruimte en tijd voor. Nu dus wel.

Hoe ben je bij dit vrijwilligerswerk terechtgekomen?

Al vaker had ik de KonnectKever voorbij zien komen in de Maas- en Niersbode. Op een dinsdagmiddag ben ik bij de bibliotheek binnen gelopen. Na een prettig gesprek met Dominique en Jelle ging het balletje rollen. Ik heb Roos (wijkverbinder) benaderd en al vrij snel kon ik aan de slag gaan.

Wat zijn jouw taken?

Ik bedenk activiteiten voor jong en oud en zorg dat deze worden uitgevoerd. Dit zijn activiteiten voor 2 tot 200 personen. Verder ben ik gastvrouw in de Ontmoetingsruimte (Houthakkersgroes 5) en houd ik de Facebookpagina van Gennep-West bij.

Hoe bevalt het je?

Goed! Ik had al vrij snel mijn draai gevonden door alle hulp en vriendelijkheid van mijn collega’s en gasten. Ook heb ik nieuwe mensen leren kennen waar ik ook buiten het vrijwilligerswerk mee afspreek. We hebben al een paar mooie activiteiten neergezet, en er komen er nog meer aan! De koffie-uurtjes en inloop zijn altijd erg gezellig. Ze mogen nog drukker bezocht worden. Bij dezen dus ook een oproep om eens voor een kopje koffie en een babbel binnen te wandelen, iedereen is meer dan welkom!

Birgit is blij met haar vrijwilligerswerk, maar binnen de wijkraad Gennep-West zijn ze ook zeker blij met Birgit! Dorethé van de wijkraad vertelt: “Birgit is een duizendpoot, een organisator pur sang. Al snel nadat we haar ‘binnenhaalden’ bleek haar diversiteit aan talenten. We zijn allemaal reuzeblij met haar, ze is een fijne collega.”