Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Mantelzorgverklaring

Vanaf 23 januari geldt een avondklok. U mag dan tussen 21.00 en 04.30 uur niet meer over straat. Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo mag u wel de hond uitlaten en ook als u moet werken tussen deze tijdstippen mag u over straat. Ook mantelzorgers behoren tot de uitzonderingen.

Wel moeten ze een geldige verklaring voor noodzakelijke mantelzorg kunnen overleggen als ze tussen 21.00 en 04.30 uur op straat zijn.

Deze mantelzorgverklaring is opgesteld in afstemming met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De verklaring kan alleen gebruikt worden als bewijs om tijdens avondklokuren op straat te zijn. Niet voor andere (mantelzorg)zaken. We vragen u de verklaring zorgvuldig te gebruiken, en alleen voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg tijdens de avondklok. 

Hoe werkt het?

  • Download de verklaring noodzakelijke mantelzorg op www.mantelzorg.nl/avondklok
  • Vul de gegevens in van jezelf en van degene voor wie je zorgt.
  • Geef ook aan voor welke noodzakelijke zorg je op pad moet (bijvoorbeeld uitkleden en in bed helpen, medicijnen helpen innemen).
  • Print en onderteken het formulier en neem dit mee als je tijdens de avondklok voor de mantelzorg de straat op moet. Het formulier is slechts voor één avond geldig.
  • De politie kan je onderweg om je ID en de mantelzorgverklaring vragen.
  • Zorg je voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.