Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Vaccinatie

Sinds 6 januari 2021 krijgen Nederlanders een prik tegen corona. Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt. Sinds 18 januari 2021 krijgen ook mensen die niet in de zorg werken een uitnodiging voor vaccinatie.

Met een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt u zichzelf, maar ook de mensen die u verpleegt of verzorgt, uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen.

De volgorde van vaccineren

De volgorde van de vaccinaties vindt u op de website van de Rijksoverheid. Let op: de volgorde kan veranderen. De planning hangt af van onder andere de goedkeuring, werking en levering van de vaccins. En van de verdeling van de vaccins over de priklocaties, ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen. De volgorde van vaccinatie kan ook veranderen door nieuwe ontwikkelingen en adviezen.

Vaccinatielocaties

In onze regio zijn momenteel 2 vaccinatielocaties:

  • Blerick: op het kazerneterrein
  • Roermond: Boven de Wolfskuil 14

In de buurt van Gennep, maar buiten de regio Noord- en Midden-Limburg, zijn nog meer vaccinatielocaties waar u inge├źnt kunt worden:

  • Wijchen: Havenweg 4

Een afspraak maken

Heeft u per post een uitnodiging ontvangen voor de vaccinatie? Maak dan een afspraak door te bellen met de GGD. Dat kan 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur. Geef daarbij gerust aan welke vaccinatielocatie uw voorkeur heeft. Ook als de GGD u in eerste instantie op een andere locatie in wil delen, kunt u dit aangeven. Zo hoeft u niet al te ver hoeft te reizen voor de inenting.

Meer informatie

Voor vragen over het coronavaccin kunt u dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur contact opnemen met het landelijke informatienummer 0800-1351. Kijk voor meer informatie over het vaccineren op de website van GGD Limburg-Noord of de website van de Rijksoverheid.