Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Sporten

Onlangs zijn de regels met betrekking tot de leeftijdsgrens voor het sporten op formele buitensportaccommodaties verruimd. Jeugd tot en met 26 jaar mag nu ook weer buiten in groepsverband sporten, zonder inachtneming van de 1,5 meter-regel. Dit gold al voor jeugd tot 18 jaar. 

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen vanaf 16 maart buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

Sporten in een binnenruimte blijft verboden. Zwembaden, sportscholen, de sporthal en alle overige binnensportaccommodaties zijn dus gesloten. Om binnensportaanbieders en andere beweegaanbieders tegemoet te komen, bieden we hen de mogelijkheid om sport- en beweegaanbod te creëren in de openbare ruimte voor jeugd t/m 17 jaar, zonder inachtneming van de 1,5 meter-regel. Wel moet hiervan een melding worden gemaakt. Het meldformulier is onderaan deze pagina te downloaden. Na invullen kunt u dit mailen naar verenigingsondersteuner Joey Rutten via joey@gennepdoetmee.nl. Zonder tegenbericht kunt u daarna aan de slag, u hoeft niet op goedkeuring te wachten. 

Wilt u meer weten over de maatregelen rondom sport? Kijk op de website van Rijksoverheid of de website van het NOC*NSF. Of neem contact op met verenigingsondersteuner Joey Rutten via joey@gennepdoetmee.nl of Peter-Jan Mol van de gemeente via p.mol@gennep.nl