Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Werkzaamheden N271 in volle gang (27-10-2020)

Het kan u niet ontgaan zijn: momenteel wordt er hard gewerkt aan de N271 tussen Heijen en Gennep. De verkeersmaatregelen die worden genomen, zijn in goed overleg tussen de provincie en de gemeente tot stand gekomen. Hierbij zijn de wensen van beide overheden ingewilligd. Wethouder Janine van Hulsteijn: “De werkzaamheden en omleidingen veroorzaken tijdelijk overlast. Maar ze zorgen er wel voor dat onze gemeente heel binnenkort goed en veilig bereikbaar is en blijft.”

Geen landbouwstroken meer

De huidige landbouwstroken worden weggehaald en de weg krijgt weer 2 keer 2 rijstroken met een maximumsnelheid van 80 km/u. Het landbouwverkeer rijdt straks dus weer tussen het overige verkeer. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, komt er een waarschuwingssysteem. Dit systeem waarschuwt automobilisten als er een langzaam voertuig op de rechterweghelft rijdt.

Vervanging verkeerslichten

De ouderwetse verkeerslichten op de N271 worden vervangen door hypermoderne, slimme verkeerslichten, die zorgen voor een optimale doorstroom van het verkeer.

Stil asfalt

Op delen waar de geluidsnorm werd overschreden, komt stil asfalt, dat het geluid van rijdende voertuigen absorbeert. Hierdoor is het verkeer in de omgeving minder goed te horen.

Veilige bochten

De huidige toe- en afritten van de N271 ter hoogte van de Brabantweg bevatten behoorlijk scherpe bochten, die kunnen leiden tot verkeersonveilige situaties. Daarom worden ze aangepast.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden aan de N271? Kijk op www.gennep.nl/n271.