Vrijwillige brandweerlieden koninklijk onderscheiden

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwillige brandweer in Gennep hebben Tonny Roosenboom en Bart Bardoel een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Peter de Koning. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Reden daarvoor is met name hun onmisbare inzet voor de vrijwillige brandweer in Gennep, waar zij sinds 1997 deel van uitmaken.

Beiden hebben in de eerste drie jaren de verplichte opleidingen Brandwacht, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht met goed gevolg doorlopen. Tonny volgde daarna succesvol de opleidingen Brandweerchauffeur en Voertuigbediener pompbediener. Daarnaast heeft hij ook de Rijkscertificaten voor Hulpverlening bij grootschalig optreden (2004) en Preventie-controlefunctionaris (2010) behaald. Al deze opleidingen heeft hij naast zijn werk in de avonduren gevolgd, naast natuurlijk ook de repressieve inzetten en de wekelijkse oefenavonden. Postcommandant Gerrie Gossens: “Tonny wordt geroemd om zijn inzet als chauffeur/pompbediende en zaagwerkzaamheden. Bij inzetten als gevolg van stormoverlast is hij een niet te missen collega.”

Bevelvoerder

Bart Bardoel heeft van 2008 tot 2012 de opleiding Onderbrandmeester met goed gevolg doorlopen en in 2012 werd hij aangesteld als Bevelvoerder bij de post Gennep. Bart heeft ook de Certificaten voor Oefenleider en Oppervlakteredder bij de Brandweer behaald. Al deze opleidingen heeft hij naast zijn werk in de avonduren gevolgd, naast de repressieve inzetten en de reguliere wekelijkse oefenavonden. Bart heeft een eigen bedrijf: Ambachtelijk Hout in Gennep. In deze timmerwerkplaats maken mensen met een beperking als dagbesteding allerlei producten van hout. In zijn vrije tijd heeft Bart ook veel tijd besteed aan voetbal als elftalleider en nu bij het gebouwenbeheer van Vitesse ’08, Stichting Kika, en is hij al vele jaren actief voor jeugdcarnavalsvereniging De Coloradokevers in Gennep. Gerrie Gossens: “Bart is een druk baasje, maar hij staat áltijd klaar voor de brandweer!”