Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Voorwaarden Starterslening aangepast

Sinds 2014 biedt de gemeente Startersleningen aan. Sindsdien zijn er ruim 50 Startersleningen verstrekt in de gemeente. Op 6 juni 2020 heeft de gemeenteraad de voorwaarden van de Starterslening aangepast.

Wat is een starterslening?

Een eerste woning kopen is een spannend moment. Als starter oriënteert u zich op de woningmarkt en weegt u alle keuzes af. Heeft u een droomwoning gevonden, maar lukt het niet om de woning te financieren? Dan kan de gemeente u wellicht helpen met de Starterslening. Daarmee kunt u het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen overbruggen.

Wat is er veranderd aan de voorwaarden?

Voorheen kwamen alleen woningen met een koopsom tot € 200.000 in aanmerking voor een Starterslening. Aangezien deze woningen in onze gemeente erg schaars zijn, is besloten om dit te verhogen naar een koopsom van maximaal € 225.000. Eerder bedroeg de Starterslening maximaal € 30.000. Dit is in overeenstemming met de koopsom verhoogd naar maximaal € 45.000.  

Kijk voor meer informatie of het aanvragen van een Starterslening op de webpagina Starterslening.