Voorkom heling

Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Hieronder vindt u tips wat u kunt doen om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

Registreer waardevolle spullen

De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als mensen hun waardevolle spullen registreren. Als aangevers bij de aangifte direct een lijst met de unieke serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto’s van sieraden kunnen geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar. Ook geeft het vaak aanwijzingen naar het spoor van de dader(s).

Eenvoudig via de Stopheling-app

Registreren van uw eigendommen kan door het uitgebreidere kostbaarhedenregistratieformulier van Politiekeurmerk te downloaden of de app van www.stopheling.nl gebruiken. Met deze app kunt u ook controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf (onbewust) aan heling doet! Op de website www.dnavaneensieraad.nl kunt u stap voor stap een goede, uniforme beschrijving van uw sieraden maken en uitprinten. Deze beschrijving kan de politie helpen gestolen juwelen bij u terug te bezorgen. Installeer ook track-and-trace-software op uw mobiele telefoon, laptop en/of tablet om deze makkelijker op te kunnen sporen.

Afbeelding registreer uw eigendommen