Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Verkeersmaatregelen Stiemensweg

Deze week nemen de leerlingen van basisschool Elckerlyc tijdelijk hun intrek in het schoolgebouw aan de Stiemensweg. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen veilig van en naar school kunnen, nemen we een aantal verkeersmaatregelen. De werkzaamheden voor deze verkeersmaatregelen starten deze week en duren ruim vier weken.

  • De oversteek van de Stiemensweg bij Hezeland wordt verhoogd aangelegd. Hierdoor moeten automobilisten afremmen als ze de bebouwde kom inrijden.
  • Door het woord ‘schoolzone’ aan te brengen op de weg worden automobilisten geattendeerd op het feit dat ze langs een school rijden.
  • Ouders/begeleiders, die met de auto komen, kunnen op twee plekken de kinderen halen en brengen. De parallelweg voor het schoolgebouw wordt een kiss & ride en achter het schoolgebouw komt een tijdelijke parkeerplaats.
  • De parallelweg zal niet meer aansluiten op Hezeland maar op de Stiemensweg tegenover de uitgang van het parkeerterrein bij het Elzendaalcollege. Hierdoor komt er ruimte om een voetpad te maken vanaf Hezeland naar de school.
  • Het parkeerterrein achter de school is bereikbaar vanaf de Stiemensweg. De route om het parkeerterrein te verlaten loopt via de Winterheide en Struikheide.
  • Langs het parkeerterrein bij het Elzendaalcollege wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Dit fietspad verbindt de fietspaden vanaf de Burgemeester Gilissenweg en de Langeweg met het fietspad langs de Stiemensweg. Dit verbetert de veiligheid voor fietsers.

Kijk voor meer informatie op de pagina over het Kind Expertise Centrum.