Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Veelgestelde vragen en antwoorden hoogwater (17-07-2021)

We ontvangen veel vragen van onze inwoners en ondernemers en deze delen we graag met jullie via een veelgestelde vragenlijst. De lijst bevat antwoorden op deze vragen en zal aangevuld worden zodra we merken dat er nieuwe veelgestelde vragen zijn.

laatst bijgewerkt: 17 juli 18.12 uur
 

Zijn er zandzakken beschikbaar?

De situatie in Gennep is, en wordt op basis van de prognoses niet kritiek. Zandzakken zijn daarom niet verkrijgbaar. Alleen voor de adressen in het risicogebied. Deze inwoners zijn hierover persoonlijk benaderd door de gemeente.

Er geldt een noodverordening in gemeente Gennep. Wat houdt dat in?

De noodverordening gaat over de gebieden rondom de Maas en de Niers. Deze noodverordening is er om mensen die daar niet noodzakelijk aanwezig moeten zijn, zich niet in het gebied mogen ophouden. Het doel is enkel te voorkomen dat het gebied volloopt met ramptoerisme, waardoor crisisbeheersing en hulpverlening bemoeilijkt wordt. Er geldt geen algemeen verblijfsverbod voor mensen die in het gebied wonen of werken.

De Niersbrug ter hoogte van de Niersweg is vanaf zaterdag 17 juli om 16.00 uur afgesloten. Kan ik er met de fiets of te voet ook niet meer door?

De Niersbrug is in de hoogwaterperiode afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor wandelaars en fietsers. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Dit geldt ook voor buslijn 83. De haltes Ottersumseweg, Niersbrug, Zuid-Oostwal en Wilhelminaplein komen te vervallen.

Ik wil als inwoner of bedrijf hulp bieden in het rampgebied. Waar kan ik me aanmelden?

U kunt zich aanmelden bij het Nederlands Rode Kruis. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft het Nederlands Rode Kruis gevraagd om het spontane aanbod van vrijwilligers die willen helpen in het rampgebied te coördineren. De Veiligheidsregio is dankbaar dat zoveel mensen vanuit het hele land willen helpen. Wij vragen burgers en bedrijven om hun hulp bij ‘Ready2Help’ van het Nederlands Rode Kruis aan te bieden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via https://ready2help.rodekruis.nl/.