Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Van harte welkom in het OuderCafé!

Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

Mensen leren kennen

Chayanna Jansen is de drijvende kracht achter het OuderCafé. Zij verhuisde enkele jaren geleden van Rotterdam naar Gennep om bij haar vriend te gaan wonen. Inmiddels hebben ze samen een dochtertje. “Ik wilde graag mensen in de buurt leren kennen”, vertelt Chayanna, “maar ik ben een type dat eerst de kat uit de boom kijkt, dus dat was best lastig.” Ze bedacht dat er vast meer jonge ouders zijn die elkaar willen ontmoeten. Dat bracht haar op het idee om iets op te zetten voor deze groep. Ze klopte daarvoor aan bij Team Toegang van de gemeente. Een van de medewerkers bracht haar in contact met de KennisKeuken van de bibliotheek. “Een gouden tip”, aldus Chayanna. “Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat er heel veel mogelijk is in de bibliotheek.”

Gezellig samenzijn

Begin dit jaar was het zover: het OuderCafé opende de deuren. “Ik vond het heel spannend, maar ik ben blij dat ik deze stap heb gezet” zegt Chayanna. “De eerste ervaringen zijn goed. Ik nodig iedereen van harte uit om een keertje binnen te lopen.” De nadruk ligt op gezellig samenzijn, maar in de toekomst wil het OuderCafé ook ruimte maken voor een informatief momentje.
Meer weten? Kijk op www.oudercafe-gennep.nl

Vanwege moederdag is er op 12 mei geen OuderCafé. Op zondag 9 juni bent u weer van harte welkom!