Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

Bezorgbedrijf

Bedrijf Dynasure voert de bezorging uit voor gemeente Gennep. Dit bedrijf heeft al veel ervaring met deze dienst bij andere gemeenten.
Als uw nieuwe paspoort of ID-kaart klaar is, wordt via e-mail of telefoon een afspraak voor de bezorging met u gepland. Bij de bezorging tekent u voor ontvangst. De bezorger controleert uw identiteit en neemt het oude document in. 

Vorige week maakte een inwoner direct gebruik van deze nieuwe service. Een dezer dagen wordt het eerste reisdocument in onze gemeente thuisbezorgd. Kijk voor meer informatie op de pagina's paspoort en identiteitsbewijs. Daar kunt u ook een filmpje bekijken over de bezorging van reisdocumenten.

Gratis service voor speciale groepen blijft

De gemeente bezorgt al twee keer per jaar reisdocumenten bij diverse locaties van Dichterbij, Norbertushof en Libermannhof. Ook andere inwoners, die om medische redenen niet in staat zijn naar het gemeentekantoor te komen, kunnen gebruikmaken van deze service. Deze is gratis en blijft ook in de toekomst behouden.