Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Tussenstand inzameling Taxus Taxi

Sinds de start van de Taxus Taxi actie op 1 juni 2020 is er snoeisel ingezameld voor ruim 1800 chemotherapieën. Daar zijn we erg blij mee! De droogte heeft er echter voor gezorgd dat de taxushagen minder snel zijn gegroeid. Er is nog ruim 200.000 kilo vers taxussnoeisel nodig om het doel van 425.000 kilo te behalen. Extra hulp is daarom van harte welkom!

Inleveren van snoeisel

Ook kleine hoeveelheden kunnen een groot verschil maken. Op verschillende punten heeft de stichting inzamelpunten ingericht. Hier kunt u, zonder afspraak, terecht voor het inleveren van het snoeisel. 

Doneer alleen bruikbaar snoeisel

Houd bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden van de stichting. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn niet bruikbaar. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden op de website van Taxus Taxi