Textiel recyclen, help mee!

Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

In onze textielcontainers is al het textiel welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel, als het maar schoon en droog is. Om de kleding te beschermen tegen vocht en vuil is het van belang dat je het textiel in een gesloten zak aanbiedt. Als je een zak vult, denk er dan aan dat deze door de opening van de textielcontainer moet passen.

Alleen schoon textiel

Helaas wordt ook vies en vuil textiel in de container aangeboden besmeurd met verf of olie, waardoor het niet voor hergebruik in aanmerking komt. Ook matrassen, dekbedden en kussen zijn niet herbruikbaar. Onderstaande pictogrammen laten in een oogopslag zien wat welkom is in onze textielcontainers. Kijk hier voor de locaties van alle textielcontainers.