Taxussnoeisel aanbieden kan nog tot en met 22 augustus

De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald.

“We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeiselafval op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker.”

Taxussnoeisel aanbieden ten behoeve van het goede doel, kan dit jaar nog tot en met 22 augustus. Na die periode neemt de werkzame basisgrondstof in de taxusnaalden af waarmee chemotherapieën worden gemaakt.

Ophaalverzoek indienen

Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien, kan via www.taxustaxi.nl/afspraak een ophaalverzoek indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u minder? Dan kan het worden gebracht naar één van de inzamelpunten. Deze staan vermeld op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten.