Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Taxusinzameling gaat weer van start

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat vanaf 1 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Elk jaar zijn er duizenden taxusdonateurs die bijdragen aan een mooi resultaat.

Ophalen van taxussnoeisel

Taxus Taxi komt het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn ook welkom, maar hiermee kunt u terecht bij de verschillende inzamelpunten. Om de inzameling zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunt u ophalen bij verschillende uitgiftepunten. Kijk voor de uitgiftepunten op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Afspraak maken

Wilt u deelnemen aan de actie? Vanaf 1 juni kunt u online een afspraak maken voor het ophalen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Vanaf 2 juni zijn zij, in beperkte mate, weer telefonisch bereikbaar. De stichting vraagt bij voorkeur online een afspraak te maken.

Wilt u zich nog op andere manieren inzetten voor de strijd tegen kanker?

Stichting Taxus Taxi is op zoek naar vrijwilligers die in de maanden juni, juli en augustus beschikbaar zijn als chauffeur. U moet in het bezit zijn van een rijbewijs B of BE. Voor meer informatie kunt u mailen naar communicatie@taxustaxi.nl.