Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Subsidie voor grensoverschrijdende projecten (04-05-2021)

Organiseert u een project dat gericht is op grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland? Bijvoorbeeld op het gebied van werk, onderwijs, natuur, landschap of het bedrijfsleven? Dan kunt u wellicht een subsidie ontvangen vanuit de EU en Euregio Rijn-Waal. Deze subsidie is bedoeld voor kennisinstellingen, ondernemingen, onderwijsinstellingen, verenigingen, organisaties en lokale en regionale overheden.

De Europese Unie ondersteunt samenwerkingsprojecten tussen buurlanden. Speciaal voor projecten waarbij de samenwerking tussen inwoners in het Nederlands-Duitse grensgebied centraal staat, is het programma INTERREG Deutschland-Nederland ontwikkeld. Om het aanvragen van INTERREG-middelen voor kleinere initiatieven toegankelijker te maken, ontwikkelde Euregio Rijn-Waal het Kaderproject Prioriteit II. Dit project is speciaal ontwikkeld voor initiatieven tot € 25.000 subsidie. Voor kleinere, kortlopende activiteiten is er een vereenvoudigde aanvraagprocedure voor subsidies tot maximaal € 1.000.

Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op www.euregio.org.