Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Stand van zaken gladheidsbestrijding (11-02-2021)

De gemeente heeft de afgelopen dagen vele meldingen van sneeuwoverlast en gladheid ontvangen. Deze meldingen prioriteren we dagelijks. De komende dagen werken we met man en macht door. Hoewel de overlast hinderlijk kan zijn, hopen we op uw begrip en medewerking.

Nadat op 10 februari de hoofdwegen toegankelijk waren, is begonnen met het sneeuwvrij maken van parkeerplaatsen. Dit gebeurt veelal in de nachtelijke uren omdat de parkeerplaatsen dan leeg zijn. Overige locaties doen we bij voorkeur als de zon enkele uren heeft geschenen, waardoor de sneeuw wat zachter wordt en makkelijker is te schuiven. Is er in uw omgeving sprake van sneeuwoverlast of gladheid? Probeer dit dan zelf, met eventuele hulp van uw buren, te verhelpen.

Het strooien doen we op de momenten dat de weersomstandigheden hiervoor optimaal zijn. We maken hierbij gebruik van informatie van de provincie, die over specialistische meetapparatuur beschikt. De provincie is verantwoordelijk voor de N271 en Rijkswaterstaat voor de A77. Meer informatie over de strooiroutes in onze gemeente vindt u op de pagina Melding openbare ruimte.