Sportgala terug van weggeweest!

Gemeente Gennep heeft een bruisend verenigingsleven met veel vrijwilligers. Ook worden er regelmatig mooie sportprestaties neergezet. Dat mag meer gewaardeerd en vooral gevierd worden, vindt Erik Spikmans van Gennep News. Na er jaren geen te hebben gehad, nam hij het initiatief om samen met de gemeente Gennep, Gennep Doet Mee en diverse vrijwilligers weer een sportgala te organiseren. En wel op vrijdag 13 december 2019, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Verenigingen verbinden

Het sportgala is bedacht om verenigingen meer met elkaar te verbinden. Erik: “Mensen gaan steeds individualistischer sporten. Voor verenigingen betekent dat vaak minder leden en vrijwilligers. Wij willen laten zien hoe leuk de verenigingen en sporten in onze gemeente zijn. Een vereniging is iets van ons samen. Een plek waar veel mensen samenkomen. Van sporter tot coach en van vrijwilliger tot supporter. Daarom ben je al een winnaar als je daar een bijdrage aan levert.”

Wie gaat u nomineren?

Het sportgala zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in zaal Pica Mare. Verdere informatie over de aanmeldingen en de manier waarop genomineerd kan worden volgt nog. Echter kunt u wel alvast nadenken over wie u zou willen nomineren in de volgende categorieën: talent van het jaar, individuele sportprestatie, sportprestatie ploeg/team, coach van het jaar en er is een sportwaarderingsprijs. Voor de jeugd wordt een Junior Sportgala georganiseerd.