Sluit venster x

Probeert u via de website een afspraak met de gemeente te maken, maar lukt dit niet? Neemt u dan s.v.p. telefonisch contact met ons op: 0485 - 494141. Vanwege een storing werkt ons afsprakensysteem op dit moment helaas niet optimaal. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Samen laten we landschapsdromen uitkomen

Dit item is verlopen op 30-01-2018.

Heeft u een perceel in het buitengebied van de gemeente Gennep en een droom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen?
Laat uw droom achter op www.gennepbuiten.nl en wij helpen u uw droom uit te laten komen!

Dien uw wens online in

Via het online formulier op de website kunt u uw wens voor uw perceel aangeven.
IKL Limburg kijkt of deze wens haalbaar is en bespreekt het plan samen met u.
Vervolgens wordt het verder uitgewerkt tot een concreet plan. Gemeente Gennep zorgt uiteindelijk voor de formele goedkeuring en financiering. Zelf bent u verantwoordelijk voor de uiteindelijke realisatie en het beheer.

Van hoogstamboomgaard tot struinpad

Op de website vindt u ook voorbeelden van landschapsdromen die al gerealiseerd zijn. Zo zijn bij Milsbeek hoogstamfruitbomen aangeplant. Beschermingskorven zorgen ervoor dat er ook rustig tussen de bomen gegraasd kan worden. In het Schaafsebos in Heijen is een oude grafheuvel zichtbaar gemaakt. Ook is daar het oorspronkelijke droge heideterreinen teruggebracht.
Meer voorbeelden en informatie: www.gennepbuiten.nl.