Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Reisdocument vermist of gestolen?

Is uw paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie, ook niet als uw paspoort of identiteitskaart is gestolen. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dat kan tegenwoordig digitaal door het formulier in te vullen op de pagina Paspoort/identiteitskaart kwijt of gestolen.

Verklaring van vermissing

Een verklaring van vermissing afleggen is verplicht om een nieuw reisdocument aan te vragen. Ook is het aan te raden om een verklaring van vermissing te doen als er geen nieuw reisdocument aangevraagd hoeft te worden, omdat u nog een ander reisdocument hebt. De overheid registreert bij een verklaring van vermissing het documentnummer van uw vermiste paspoort of identiteitskaart. Deze registratie helpt bij de strijd tegen identiteitsfraude.

Aangifte doen bij verzekering tegen diefstal

Is uw paspoort of identiteitskaart gestolen en bent u verzekerd tegen diefstal? Dan is het wel handig om aangifte te doen bij de politie, zodat u dit kunt aantonen bij uw verzekeraar.