Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Recht op schadevergoeding en ruimte voor ontwikkeling in Lob van Gennep (18-06-2020)

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft besloten dat de status ‘rivierbed’ wordt opgeheven bij gebieden achter een versterkte kering in de Limburgse Maasvallei. Dit maakte Waterschap Limburg donderdagavond 18 juni 2020 bekend in een persbericht. Zodra de dijk versterkt wordt, wordt de status rivierbed opgeheven.

Dit is goed nieuws voor de mensen die wonen en/of een onderneming hebben in de Lob van Gennep. Bij een overstroming kunnen zij nu ook aanspraak maken op schadevergoeding. Daarnaast wordt (ver)bouwen nu makkelijker. Hiervoor is geen vergunning van het Rijk meer nodig. Dit komt de leefbaarheid, economische ontwikkelingen en de werkgelegenheid ten goede.

Wethouder Rob Peperzak: “Ik heb me hier vanaf het begin van mijn aantreden als wethouder voor ingespannen, samen met de andere overheden. Ik ben blij voor de inwoners dat we dit nieuws vandaag bekend konden maken en ik hoop dat het een deel van de onrust wegneemt bij de inwoners en ondernemers in het gebied.”