Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Raadslid aan het woord: Versterk het Elzendaalcollege voor Gennep (19-10-2021)

Eind september werd de raad door het OMO-bestuur geïnformeerd over de toekomstvisie. OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) is de vereniging van scholen waaronder ook ons Elzendaalcollege valt.

De bestuursvoorzitter startte zijn verhaal over krimp van het aantal leerlingen in Gennep en daarmee verband houdend een terugloop van de financiën. Genoeg redenen om de oren eens goed te spitsen. Recent heeft het OMO besloten om de school in Stevensbeek te sluiten en te verplaatsen naar Boxmeer. De vestiging Gennep gaat volgens de plannen onder een grote ‘scholengroep’ vallen.

Als gemeente hebben wij flink geïnvesteerd in het Elzendaalcollege Gennep. We zijn trots op zijn aanwezigheid in onze stad en op de kwaliteit van onderwijs daar. Niet voor niets heeft deze school het etiket ‘superschool’ gekregen. Het Elzendaal speelt een belangrijke rol in de regio. Van Mook tot Wellerlooi weten leerlingen de school in Gennep te vinden. Het is in het belang van het kind om onderwijs zo dicht mogelijk bij huis te houden. Dit voorkomt uitval.

De komende jaren zal het aantal leerlingen in onze gemeente inderdaad krimpen, maar na 2030 is er weer sprake van een stijging. De komende jaren worden er honderden woningen gebouwd in onze gemeente. Meer woningen, meer kinderen.

Onze kinderen hebben een goede school in een vertrouwde omgeving. Deze moeten wij niet gaan verdedigen. Als CDA Gennep vinden wij dat we deze school juist verder moeten versterken. Een kleine, maar sterke school, waar leerlingen zich écht thuis blijven voelen. Met een grote diversiteit qua aanbod, en goed aansluitend op de arbeidsmarkt. Een school om als gemeente trots op te blijven. Daar maken wij ons hard voor. De toekomst van Gennep begint met en bij goed onderwijs.

Ronnie Rutten, CDA